Kalėdinė tekstilės paroda „Tyli naktis“

Kviečiame aplankyti dailininkės tekstilininkės Eglės Jesulaitytės kalėdinę parodą „Tyli naktis“. Savo parodą autorė apibūdina taip:

Svarbiausia taisyklė norint ką nors pamatyti danguje – pasitraukti nuo miesto šviesų ir taršos. Kuo aukščiau kilsime geografine prasme, tuo daugiau blaškančių elementų pašalinsime ir išlaisvinsime galimybę regėti dangaus šviesulius, taip ir dvasinėje kelionėje, po didelių pastangų, žvilgsniui atsiveria meilės dangus ir horizontai.
Sparčiai ilgėjant naktims ir vėstant orams, dangus taps vis įspūdingesnis – žvaigždžių pažirs vis daugiau ir švytės jos vis ryškiau, atsiras blyškesnių ir ryškesnių šviesulių girliandų, vaizduotę audrins tolimų galaktikų šviesa. Viso to apsuptyje įsižiebs Užgimimo Žvaigždė, žerdama Dievo atėjimo malonės lietų. Tylią naktį giedro dangaus švytėjimas reiškia tą patį, ką ir diena, Dievas.
Dieviškajame Kūdikyje įsikūnijusi Meilė, keičia gyvenimą, atnaujina istoriją, išlaisvina iš blogio, paskleidžia džiaugsmą ir taiką. Šią naktį Dievo meilė mums save parodys. Malonė yra grožio sinonimas, kurioje atrandame ir savo grožį, nes esame Dievo mylimi. Mumyse yra neištrinamas, nepažeidžiamas, nepanaikinamas grožis, mūsų būties šerdis.

Jei Tavo rankos Tau atrodo tuščios, jei matai, kad Tavo širdyje trūksta meilės, ši naktis yra Tau.

Kviečiame atvykti ir pamatyti!

Laikas: 2022 m. lapkričio 16 d. iki 2023 m. sausio 6 d., paroda lankoma I-IV nuo 12.00 iki 18.00 val.
Vieta: Perkūno namas – muziejus, Aleksoto g. 6, Kaunas.

Data

2023-01-06

Laikas

10:00 am - 2:00 pm
Kategorija